Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Πριν τις 22 Οκτωβρίου τα πρώτα PCs με Windows 7


Είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες ότι τα Windows 7 θα διατεθούν στην αγορά στις 22 Οκτωβρίου, ωστόσο μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής διαφοροποιεί ελαφρώς την κατάσταση. Η Microsoft εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει μια εξαίρεση για μερικούς κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιτρέποντας την κυκλοφορία νέων PCs με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού αρκετές μέρες πριν την 22η Οκτωβρίου.
Ο Jon Bach, πρόεδρος της εταιρείας Puget Systems που εδρεύει στο Seattle και εμπορεύεται έτοιμους υπολογιστές, δήλωσε ότι η επιχείρησή του θα διαθέσει στην αγορά συστήματα με τα Windows 7 στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή αμέσως μόλις λάβει από τη Microsoft τα product keys για την ενεργοποίηση του λειτουργικού. Ο Bach μίλησε απευθείας με τη Microsoft, η οποία φαίνεται ότι επέλεξε να δώσει στους μικρούς κατασκευαστές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προκειμένου να αποσπάσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς πριν την επίσημη κυκλοφορία.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Bach, η πολιτική εσπευσμένης αδειοδότησης αφορά τους system builders που αγοράζουν τα Windows 7 από τα επίσημα κανάλια διάθεσης και όχι τους μεγάλους OEMs ή τους λιανοπωλητές.



neowin

Δεν υπάρχουν σχόλια: