Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μια ανάσα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στη Google και τη Motorola Mobility


Οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα την έγκρισή τους για την εξαγορά της Motorola Mobility από τη Google. Έτσι, οι δύο εταιρείες έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του deal.
Σα να είχαν συνεννοηθεί, η Κομισιόν και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άναψαν το πράσινο φως με διαφορά ελάχιστων ωρών. Την αρχή έκανε η Κομισιόν, δια στόματος του Επιτρόπου για θέματα Ανταγωνισμού Joaquín Almunia. Η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν πλήττεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός από αυτή την εξαγορά, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να την εμποδίσει. Ο Almunia, πάντως, είπε ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα, παρά την έγκρισή της. Λίγη ώρα μετά, ήταν η σειρά των Αμερικανών να αποφανθούν ότι όλα βαίνουν καλώς και η εξαγορά δεν αναμένεται να επηρεάσει την υπάρχουσα δυναμική της αγοράς.
Για να ολοκληρωθεί η εξαγορά, θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους και οι αρμόδιες αρχές σε Κίνα, Ταϊβάν και Ισραήλ. Από τη στιγμή, πάντως, που συναίνεσε η σχεδόν πάντα αυστηρή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Google και η Motorola Mobility δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα.

neowin

Δεν υπάρχουν σχόλια: