Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η HP παρουσιάζει το TouchPad



Η HP παρουσίασε τη δική της πρόταση στα tablet PCs, που ακούει στο όνομα TouchPad, και θα τρέχει το webOS λειτουργικό της εταιρείας, μετά από έντονη φημολογία για το εαν θα συνέχιζε την υποστήριξή του. Στην ίδια παρουσίαση υπήρχαν και τα business smartphones Pre3 και Veer, που τρέχουν επίσης το ίδιο λειτουργικό.
Αν και παρουσιάστηκε μόλις ένα μοντέλο, το TouchPad στην πραγματικότητα είναι μια οικογένεια συσκευών. Η συγκεκριμένη συσκευή τρέχει webOS 3.0, σε έναν νέο επεξεργαστή της Qualcomm, τον 8x60 της οικογένειας Snapdragon, που διαθέτει δύο πυρήνες Scorpion με συχνότητα 1,2GHz κοινή L2 Cache 512KB και ελεγκτή μνήμης LP DDR2. Η μέγιστη ισχύς που καταναλώνει ο επεξεργαστής είναι 1,2Watt. Το μοντέλο της παρουσίασης διέθετε 1GB RAM kαι 16 ή 32 GB flash μνήμης. Η συνδεσιμότητα του γίνεται μέσω Wi-Fi b/g/n ή Bluetooth 2.1+, αλλά και micro-USB, σε USB 2.0, ενώ δεν έγινε γνωστό αν θα υπάρξουν συσκευές με 3G/4G. Οι περιφερειακοί αισθητήρες συμπεριελάμβαναν εμπρόσθια κάμερα 1,3megapixels, γυροσκόπιο, accelerometer και πυξίδα. Διαθέτει οθόνη 9,7 ιντσών και ανάλυσης 1024x768 pixels σε ένα σώμα βάρους μόλις 740gr και πάχους 14mm.
Η συσκευή έχει να αντιμετωπίσει τις δεκάδες νέα tablet με Android και το iPad, υποστηρίζοντας όμως πλήρως Flash 10.1, αλλά και με αυξημένα επίπεδα συνεργασίας με τα smartphones που τρέχουν το ίδιο λειτουργικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: