Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Η Samsung ξεκινά την παραγωγή SSD 128GB


Ο κορεατικός κολοσσός στην κατασκευή ημιαγωγών θα ξεκινήσει άμεσα τη μαζική παραγωγή solid state drives [SSDs] σε form factors 1,8'' και 2,5'', που προορίζονται για χρήση σε φορητούς υπολογιστές και handheld συσκευές [laptops, UMPCs, MID, nettops, netbooks, κινητά τηλέφωνα, smartphones κ.ά.]. Η Samsung ελπίζει ότι, χάρη στη μαζική παραγωγή, θα μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα αυτά σε ανταγωνιστικές τιμές. Αυτό από μόνο του αποκαλύπτει την πρόθεση της εταιρείας - αλλά και άλλων κατασκευαστών- να καταστήσει τα SSDs προσιτά στο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς mainstream.
Τα solid state drives της Samsung που προορίζονται για μαζική παραγωγή, κατασκευάζονται με τεχνολογία μνήμης Multi-Level Cell [MLC] και προσφέρουν ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης 70MB/s και 90MB/s αντίστοιχα. Οι ταχύτητες αυτές είναι αρκετά χαμηλότερες των SSDs που κατασκευάζονται με τεχνολογία μνήμης NAND flash Single-Level Cell και τα οποία προσφέρουν ταχύτητες ανάγνωσης έως 130MB/s, οπότε, όσοι θελήσετε να κάνετε μια σχετική αγορά, καλό θα είναι να ελέγξετε προσεκτικά τις προδιαγραφές.
H Samsung ισχυρίζεται ότι ένα solid state drive 128GB, το οποίο αποτελείται από 64 τον αριθμό MLC NAND flash memory chips [καθένα έχει μέγεθος 2GB] καταναλώνει μόλις 0,2W σε κατάσταση αναμονής και 0,5W όταν είναι ενεργό. Επιπλέον, η εταιρεία δηλώνει ότι τα SSDs που κατασκευάζει, έχουν μέσο όρο ζωής 20 φορές μεγαλύτερο των απλών drives και αυτό σημαίνει περίπου... 80 με 100 χρόνια, αν σκεφτούμε ότι ένα απλό drive έχει μέσο όρο ζωής κοντά στα 5 χρόνια.

tgdaily

Δεν υπάρχουν σχόλια: