Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Ανοίγει και πάλι το Kazaa


Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα στο χώρο των P2P δικτύων είναι το Kazaa, το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία δίπλα στα Napster, eMule και LimeWire. Το δίκτυο έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια, έπειτα από δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες η λειτουργία του αντίκειται στη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Σύντομα, όμως, αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι, αυτή τη φορά με άλλη μορφή.
Η εταιρεία Altnet, θυγατρική της Brilliant Digital Entertainment, πρόκειται να βγάλει σύντομα στον αέρα το δεύτερο Kazaa, το οποίο θα είναι πλέον μια συνδρομητική υπηρεσία που θα διαθέτει μουσική και ringtones στο κοινό. Το νέο Kazaa θα περιλαμβάνει περίπου ένα εκατομμύριο τραγούδια από τις κορυφαίες δισκογραφικές του χώρου. Η συνδρομή θα είναι 20 δολάρια το μήνα και με αυτό το ποσό ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάζει απεριόριστο αριθμό τραγουδιών.
Το Kazaa είναι το τρίτο μεγάλο δίκτυο που περνάει από την παρανομία στη νομιμότητα, έπειτα από τα Napster και Pirate Bay. Απομένει να δούμε κατά πόσο θα είναι επιτυχημένο το εγχείρημα, καθώς φαίνεται ότι τέτοιες αλλαγές δε γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό από το κοινό.



CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια: