Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Νέες τιμές roaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Από την 1η ιουλίου, οι χρεώσεις περιαγωγής [roaming] είναι χαμηλότερες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τέθηκε σε ισχύ η σχετική οδηγία της Κομισιόν. Η μείωση των τιμών αφορά τόσο τις φωνητικές κλήσεις των κινητών τηλεφώνων, όσο και τα γραπτά μηνύματα και downloads μέσω του Internet. Επιπλέον, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζουν τη χρεώση οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, η ανώτατη εφάπαξ χρέωση για την πραγματοποίηση μιας φωνητικής κλήσης διαμορφώνεται πλέον στα 0,43€, ενώ η λήψη χρεώνεται 0,19€. Τα συγκεκριμένα ποσά είναι οι επιπλέον χρεώσεις -"ταρίφες", σύμφωνα με την ορολογία της ΕΕ- που επιβάλλονται όταν πραγματοποιείται μια κλήση υπό το καθεστώς του roaming. Τα γραπτά μηνύματα μέσω περιαγωγής στοιχίζουν πλέον 0,11€, ενώ η λήψη τους παραμένει δωρεάν.
Επίσης, η Κομισιόν ζητά πλέον από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να χρεώνουν ανά δευτερόλεπτο μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα και να μη στρογγυλοποιούν στο πλησιέστερο λεπτό.
Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, η Κομισιόν αναμένεται να επιβάλει νέα όρια στο μέλλον, τα οποίο θα περιλαμβάνουν ακόμα πιο συμφέρουσες τιμές για τους καταναλωτές.



neowin

Δεν υπάρχουν σχόλια: