Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Gmail: Δωρεάν Κλήσεις το 2011


Η πραγματοποίηση Δωρεάν κλήσεων μέσα αποτο διαδίκτυο μέσα απο το δίκτυο της Google αναμένεται να πάρει νεά μορφή το νέο έτος. Και αυτό γιατί πέρα απο τις πολλές υπηρεσίες φωνητικών εντολών που επεκτείνονται ακόμα και στα κινητά μας τηλέφωνα, σύντομα θα υπάρχει και στην Ευρώπη η δυνατότητα κλήσεων μέσα απο τις επαφές μας που διατηρούμε στο Gmail. Θυμίζω ότι αυτές οι επαφές που διατηρούμε σε ένα λογαριασμό είναι άμεσα προσβάσιμες σε κινητά iPhone και Android οπότε έχουμε πολλές εκπλήξεις.
Σύμφωνα με το mashable η Google προτίθεται να ξεκινήσει την δωρεάν πραγματοποίηση κλήσεων της υπηρεσίας call phone, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν επί πληρωμή καθώς οι χρήστες έως τώρα για να την χρησιμοποιήσουν χρεωνόντουσαν 0.02$ το λεπτό.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία και είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, έκανε αρχικά την εμφάνιση της τον Αύγουστο και οι πρώτες κριτικές για αυτήν ήταν διθυραμβικές, αποτέλεσμα αυτού ήταν πολλοί να θεωρήσουν ότι ήρθε το τέλος του Skype, κάτι που όμως δεν έγινε ελέω των χρεώσεων.
Η υπηρεσία αυτή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2011 και αρχικά θα αφορά τους χρήστες που διαμένουν στον Καναδά και τις ΗΠΑ, τώρα το πότε θα δοθεί αυτή στο ευρύ κοινό είναι κάτι που αναμένεται καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα σχετικό.
Το σημαντικό είναι ότι έχουμε ενοποίηση υπηρεσιών μέσα απο το διαδίκτυο αλλά περιμένουμε να δούμε αν εφαρμοστεί για την Ελλάδα ώστε να αποκτήσεις μεγάλο ενδιαφέρον.
ΕΤΟΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ...
Η άφιξη του νέου καινοτόμου λογισμικού που αποκαλείται Google Voice στα κινητά θα φέρει φτηνότερες υπερατλαντικές κλήσεις, δωρεάν SMS, αυτόματη μετάφραση και μετατροπή φωνητικών μηνυμάτων σε κείμενο καθώς κι ένα νούμερο για πολλαπλές τηλεφωνικές συσκευές.
Προς το παρόν, η έκδοση του Google Voice είναι διαθέσιμη μόνο σε Android OS τηλέφωνα ή Blackberry, ενώ χρειάζεται πρόσκληση από beta χρήστες. Σύντομα όμως αυτό θα αλλάξει και θα φέρει το Google Voice σε Windows Mobile και iPhone κινητά.
Θεωρείται σίγουρο ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία της Google θα αναστατώσει τους παρoχους κινητής τηλεφωνίας, μίας και θα τους κοστίσει αρκετά χρήματα προκειμένου να προσφέρουν παρόμοιες ή παρεμφερείς υπηρεσίες που θα "κοντράρουν" το Google Voice της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια: