Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Intel κατά της πειρατείας και Intel Core i7-990X



ΟΙ επεξεργαστές πλέον αποκτούν άλλη οντότητα και θα περιμέναμε εκτός απο την προστασία μας απο ιούς να μας θωρακίσουν απέναντι στις επιθέσεις. Ομως η Intel προωθεί μικροτσίπ ασφαλείας με τον κωδικό Sandy Bridge το οποίο θα περιορίσει την πειρατία κινηματογραφικών ταινιών. Μάλλον φαίνεται ότι περισσότερο ενδιαφερεται για τα κέρδη της βιομηχανίας παρά για τους χρήστες....Οπότε δείτε τι πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον με περιορισμούς που σίγουρα είναι αρκετοι.
Εξελιγμένο σύστημα για «κατέβασμα» ταινιών από την Intel Corporation. Η Intel Corporation ετοίμασε ένα μικροτσίπ που καθιστούν πιο ασφαλή τη διακίνηση των ταινιών των στούντιο στο ίντερνετ. Η live streaming υπηρεσία προσφέρει ένα εξελιγμένο σύστημα για downloading ταινιών.
Το μικροτσίπ, με τον κωδικό Sandy Bridge ενώνει για πρώτη φορά τον κεντρικό επεξεργαστή με τον επεξεργαστή γραφικών, καθιστώντας το πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό.
Παράλληλα, το εξελιγμένο σύστημα λειτουργεί και κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο. Mάλιστα αυτή την φορά, μέσω του μικροτσίπ, οι ταινίες θα «κατεβαίνουν» σε high definition ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους σε DVD.
Μιλάμε φυσικά για την υπηρεσία live streaming που προσφέρει «κατέβασμα» ταινιών για τους καταναλωτές με ένα εξελιγμένο σύστημα, καθώς το νέο μικροτσίπ ασφαλείας με τον κωδικό Sandy Bridge ενώνει για πρώτη φορά τον κεντρικό επεξεργαστή με τον επεξεργαστή γραφικών στο ίδιο κομμάτι σιλικόνης, καθιστώντας το πιο γρήγορο, πιο αποδοτικό και κατά τα φαινόμενα πιο κερδοφόρο.
Θα λέγαμε ότι αποτελεί ένα όπλο κατά της διαδικτυακής πειρατείας το οποίο στούντιο σαν αυτό της Warner Bros ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν το μικροτσίπ καθώς οι ταινίες θα προσφέρονται για κατέβασμα σε high definition ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους σε DVD.
ΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ
Ας δούμε όμως και τα νεώτερα για τους επεξεργαστές Core i5-2300, i5-2400 και i7-2600 οι οποίοι προορίζονται για desktop υπολογιστές και θα ανήκουν στη νέα οικογένεια Sandy Bridge.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η φωτογραφία που διοχετεύτηκε στα ξένα μέσα όπου οι επεξεργαστές χρονίζονται πλέον σε καλύτερες συχνότητες. Η εν λόγω φωτογραφία προέρχεται από μαγαζί ηλεκτρονικών ειδών στη Μαλαισία, το οποίο έχει πλήρη λίστα τιμών και ταχυτήτων των εν λόγω υπολογιστών.
Το Core i7 στα 3.4GHz κοστίζει 230 ευρώ, συνεπικουρούμενο από το 3.1GHz 2400 στα 150 ευρώ και το 2.8GHz 2300 μοντέλο στα 143 ευρώ.
Η Intel, βέβαια, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες επιλογές μάρκετινγκ αφού και στο παρελθόν είχε "διαρρεύσει" νέα προϊόντα σε μακρινά μέρη της Ασίας. Στο εν λόγω κατάστημα υπάρχουν και οι νέες μητρικές κάρτες με καινούριο socket LGA1155.
ΩΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ 980Χ
Η ECS περιέγραψε τον νέο δυνατό επεξεργαστή στις τεχνικές προδιαγραφές του mobo X58B-A3 SLI.
Σύμφωνα αυτή την φορά με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας περιγράφεται ο Core i7-990X μαζί με τον Core i7-980X που κυκλοφορεί εδώ και καιρό. Ο 990X έχει ωμή δύναμη αφού είναι καθαρόμαιμος εξαπύρηνος κι διαθέτει την ίδια cache με τον 980X (12MB). Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι ο 990X τρέχει στα 3.46GHz, ενώ ο 980X στα 3.33GHz. Καταληκτικά, ο 990X καταναλώνει 135 watts, δηλαδή 5 περισσότερα από τον 980X. Θα κοστίζει φυσικά ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: