Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Αλλαγές στο AutoPlay των Windows 7 για λόγους ασφαλείας


Η Microsoft πρόκειται να προχωρήσει σε μια μικρή -πλην όμως σημαντική- αλλαγή στη λειτουργία AutoPlay των επερχόμενων Windows 7. Η τροποποίηση γίνεται για λόγους ασφαλείας και συγκεκριμένα για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος διάδοσης malware κατά την αυτόματη εκτέλεση δεδομένων από USB sticks. Σύμφωνα με όλες τις σχετικές έρευνες, δεν είναι λίγες οι απειλές που καραδοκούν σε αυτές τις συσκευές, εξ ου και η απόφαση της Microsoft να δράσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στοιχεία που συγκέντρωσε η Symantec καταδεικνύουν ότι η εξάπλωση μέσω αποσπώμενων μέσων [removable media] αποτελεί πλέον μια από τις πιο διαδεδομένες απειλές για τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα malware που χρησιμοποιεί το AutoRun είναι και ο διαβόητος Conficker.

Έτσι, τα Windows 7 δε θα περιλαμβάνουν την επιλογή AutoRun στο μενού AutoPlay που θα εμφανίζεται όταν συνδεθεί μια συσκευή USB. Το AutoRun θα εξακολουθήσει να λειτουργεί για τα CDs και DVDs. Επιπλέον, η Microsoft προτίθεται να κυκλοφορήσει και σχετικό update για τα Windows XP και Vista.

eWeek

Δεν υπάρχουν σχόλια: