Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Νέα εργαλεία από τη Google για αναζήτηση φωτογραφιών και ειδήσεων


Σύμφωνα με πηγές που φέρονται να γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στη Microsoft, ο κολοσσός του software προχωρά σε μείωση της τιμής των Windows XP για την αγορά των netbooks. Με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση στις πωλήσεις των netbooks κατά 80% την τρέχουσα χρονιά, η Microsoft μειώνει την τιμή των XP προκειμένου να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των μικρών φορητών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Microsoft χρεώνει λιγότερα από 15 δολάρια για κάθε κόπια των XP που εγκαθίσταται στα netbooks. Εάν αυτό αληθεύει, μιλάμε για το ένα τέταρτο της τιμής που απαιτεί η εταιρεία από τους κατασκευαστές για την εγκατάσταση των Vista σε έναν υπολογιστή.
Μεσοπρόθεσμα, η Microsoft θα ρίξει όλο το βάρος στη διείσδυση των Windows 7 στην αγορά των netbooks. Η έκδοση Starter της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού έχει αναπτυχθεί ειδικά για τους υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών, ωστόσο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα για αναβάθμιση σε μια πιο "πλούσια" έκδοση, καταβάλλοντας βέβαια το σχετικό αντίτιμο.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι η τιμή είναι ο πλέον κρίσιμος παράγοντας στα netbooks, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι κατασκευαστές θα είναι τουλάχιστον επιφυλακτικοί στην προοπτική να αντικαταστήσουν τα Windows XP με τα Windows 7.

TechConnect

Δεν υπάρχουν σχόλια: