Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Συμβατά με παλαιότερες εφαρμογές τα Windows 7


Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, τα επερχόμενα Windows 7 θα περιλαμβάνουν μια επέκταση που θα λέγεται Windows XP Mode και η οποία θα επιτρέπει την εγκατάσταση και εκτέλεση εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί για προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού. Στην πράξη, θα δημιουργείται ένα εικονικό περιβάλλον Windows XP SP3, μέσω του οποίου θα λειτουργούν οι παλαιότερες εφαρμογές.
Εν τω μεταξύ, ολοένα και περισσότερες εφαρμογές αποκτούν σταδιακά πλήρη συμβατότητα με τα Windows 7. Οι εταιρείες που αναπτύσσουν τις εφαρμογές δεν περιμένουν μέχρι την επίσημη κυκλοφορία και σπεύδουν να ανανεώσουν το λογισμικό τους εγκαίρως. Μεταξύ άλλων, κυκλοφόρησαν πρόσφατα ανανεωμένες εκδόσεις για τρία ιδιαίτερα δημοφιλή προγράμματα, οι οποίες προσφέρουν πλήρη συμβατότητα με τα Windows 7. Πρόκειται για τον optical media emulator Daemon Tools 4.30.4, το εργαλείο διαγνωστικής SpeedFan 4.38 και το AMD Overdrive 3.0.
Η έκδοση release candidate των Windows 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου. Αν και θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές μέχρι την τελική κυκλοφορία του λειτουργικού, οι βασικοί άξονες θα μείνουν ως έχουν. Συνεπώς, η RC θα είναι μια καλή ένδειξη του τι θα δούμε στο επίσημο ντεμπούτο.

TechConnect

Δεν υπάρχουν σχόλια: