Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Η Κομισιόν απαιτεί επιπλέον browsers στα Windows 7


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να ασκήσει νέες πιέσεις στη Microsoft, εν όψει της κυκλοφορίας των Windows 7. Κατά το παρελθόν, η Κομισιόν έχει εγκαλέσει τη Microsoft για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά, όσον αφορά την ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί από τη Microsoft να συμπεριλάβει επιπλέον browsers στη νέα έκδοση του λειτουργικού.
Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι χρήστες των Windows 7 θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τον Internet Explorer, μια επιλογή που δεν υπήρχε στις εκδόσεις των Windows μέχρι και τα Vista. Αυτό, όμως, δε φαίνεται να είναι αρκετό για την Κομισιόν, η οποία ζητά από τη Microsoft να συμπεριλάβει και browsers τρίτων κατασκευαστών στα Windows, έτσι ώστε οι τελικοί χρήστες να επιλέγουν το browser που επιθυμούν δίχως να χρειάζεται εγκατάσταση.
Πάντως, το χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ, καθώς η έκδοση RTM των Windows 7 αναμένεται να διατεθεί στους κατασκευαστές εντός του καλοκαιριού και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Microsoft προλαβαίνει να κάνει τις τροποποιήσεις που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



TechConnect

Δεν υπάρχουν σχόλια: