Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Φήμες για μεταμόσχευση ήπατος στον Steve Jobs


Ένα δημοσίευμα στη Wall Street Journal του Σαββάτου κατάφερε να ταράξει τα νερά στην αγορά υψηλής τεχνολογίας, δίνοντας νέες διαστάσεις στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Steve Jobs. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ισχυρός άνδρας της Apple υπεβλήθη πριν από δύο μήνες σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος. Μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει σχολιάσει την είδηση.
Αναμένεται τώρα με ενδιαφέρον η αντίδραση της αγοράς, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη Νέα Υόρκη και τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η φήμη αυτή είναι αρκετή για να σπείρει τον πανικό σε πολλούς επενδυτές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, εκτιμάται ότι η μετοχή της Apple θα υποχωρήσει αισθητά.
Η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι ο Jobs θα επιστρέψει στα καθήκοντά του πριν το τέλος του μήνα. Σε περίπτωση που δεν έχει αναρρώσει πλήρως, θα εργάζεται λίγες ώρες την ημέρα, μέχρι οι γιατροί να δώσουν το πράσινο φως για την πλήρη εμπλοκή του στην καθημερινότητα της εταιρείας.
Σε γενικές γραμμές, η μεταμόσχευση ήπατος έχει καλή πρόγνωση, σε σύγκριση με άλλες μεταμοσχεύσεις. Περίπου το 70% των ασθενών που δέχονται νέο ήπαρ ζουν τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την επέμβαση.



eWeek

Δεν υπάρχουν σχόλια: