Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Η Dell παρουσιάζει το Latitude 2100


Η Dell θέτει νέα πρότυπα στην τεχνολογία για την εκπαίδευση με την παρουσίαση ενός netbook επηρεασμένου από τις ανάγκες των μαθητών του σχολείου. Πέρα τις εφαρμογές του στο εκπαιδευτικό σύστημα, το Latitude 2100 είναι επίσης ιδανικό για οποιαδήποτε επιχείρηση ή δημόσιο οργανισμό χρειάζεται προσιτές, ανθεκτικές και δικτυωμένες συσκευές για ανάγκες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και συνεργασίας.
Το Latitude 2100 έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για σχολεία όπως βασικά κύρια χρώματα και ένα περισσότερο ανθεκτικό σχεδιασμό που κάνει ευκολότερη τη μεταφορά και την ασφαλή του χρήση από τα παιδιά. Επίσης, προσφέρει ασύρματη συνδεσιμότητα με δυνατότητα εποπτείας από τον δάσκαλο με φωτεινή ένδειξη δικτυακής δραστηριότητας (Network Activity Light) στο πάνω μέρος του περιβλήματος της οθόνης. Η επιλογή της οθόνης αφής παρέχεται πρώτη φορά σε ένα εκπαιδευτικό netbook και καθιστά το Latitude 2100 ιδανική επιλογή για ενισχυμένη μαθητική αλληλεπίδραση, αξιολόγηση και για ειδική εκπαιδευτική διδασκαλία.
Το ειδικά για μαθητές στιβαρό Latitude 2100 είναι σχεδιασμένο να απορροφά τις καθημερινές προσκρούσεις και τα χτυπήματα μιας πολυπληθούς παιδικής χαράς ή ενός σακιδίου για την πλάτη. Το Latitude 2100 προσφέρεται σε πέντε χρώματα: χρυσό σχολικού λεωφορείου (School Bus Gold), μαύρο του πίνακα (Chalkboard Black), πράσινο γηπέδου (Ball Field Green), μπλε (Blue Ribbon) και κόκκινο (Schoolhouse Red). Διαθέτει οθόνη 10 ιντσών και ένα μοναδικό ελαστικό κάλυμμα με ανάγλυφη υφή, διευκολύνοντας τα μικρά χέρια των παιδιών να πιάσουν το netbook.
Το σύστημα είναι διαθέσιμο με ένα χώρο προσωποποίησης στο πίσω μέρος της μπαταρίας στον οποίο μπορεί να απεικονιστεί το λογότυπο του σχολείου ή το όνομα, επιτρέποντας στα σχολεία να προσωποποιούν ή να αναγνωρίζουν εύκολα τα συστήματα.
Το Latitude 2100 επίσης περιλαμβάνει:

Επιλογή λειτουργικού συστήματος XP Home, Vista Home Basic και Linux Ubuntu
Επεξεργαστή Intel Atom N270
10/100/1000 Gigabit συνδεσιμότητα Ethernet μαζί με μια πλήρη σειρά επιλογών ασύρματης επικοινωνίας
Αρχικό βάρος 1,32Kg με μπαταρία 3 στοιχείων
Συμβατικούς σκληρούς ή στερεάς κατάστασης δίσκους για ενισχυμένη ανθεκτικότητα
Μπαταρία τριών ή έξι στοιχείων
Αναγνώστη Media Card, τρία σε ένα
Επιλογή εξωτερικού DVD+/-RW μέσω USB
Θύρα VGA
Καθαρή επιφάνεια βάσης, χωρίς οπές εξαερισμού για την αποφυγή προβλημάτων εισροής υγρών.


Dell

Δεν υπάρχουν σχόλια: