Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Έρχεται το πρώτο netbook με την πλατφόρμα Tegra


Είναι γνωστό εδώ και λίγες εβδομάδες ότι η νέα φορητή πλατφόρμα της Nvidia, με την κωδική ονομασία Tegra, θα κάνει την εμφάνισή της το Σεπτέμβριο, στο νέο Zune HD της Microsoft. Ωστόσο, φαίνεται ότι το 2009 επιφυλάσσει άλλο ένα [τουλάχιστον] προϊόν με την πλατφόρμα της Nvidia. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα netbook πριν το τέλος της χρονιάς.
Η Mobinova φέρεται να έχει κλείσει συμφωνία με την Nvidia για ένα netbook 8.9 ιντσών, το οποίο θα ζυγίζει 836 γραμμάρια και δε θα έχει ανεμιστήρα. Όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι αυτή τη στιγμή, θα είναι το πρώτο netbook εξοπλισμένο με Tegra και η αντίδραση του καταναλωτικού κοινού αναμένεται με ενδιαφέρον. Η τιμή του θα είναι γύρω στα 150 ευρώ.
Η Tegra είναι μια πλατφόρμα system-on-a-chip που συνδυάζει σε ένα chip όλα τα βασικά υποσυστήματα ενός υπολογιστή, όπως τον επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών, το northbridge και το southbridge. Πρόκειται για την πλέον συστηματική προσπάθεια της Nvidia να αποσπάσει μερίδιο αγοράς στις φορητές συσκευές.



TechConnect

Δεν υπάρχουν σχόλια: