Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ετοιμάζει εξαγορές η Google


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο Fox Business, ο CEO της Google Eric Schmidt αποκάλυψε ότι ο κολοσσός του Internet ετοιμάζει εξαγορές μικρότερων εταιρειών, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τη διείσδυσή του σε μια σειρά τεχνολογικών τομέων. Πιο συγκεκριμένα, ο Schmidt δήλωσε ότι η Google έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στο cloud, στην κινητή δικτύωση, καθώς και στη διανομή λογισμικού ανοικτού κώδικα.
"Κοιτάμε για εξαγορές εδώ και λίγο καιρό. Στις μεγάλες εταιρείες δεν έχουμε βρει κάτι ενδιαφέρον. Όσο για τις μικρές, μιλάμε με αρκετές από αυτές, αλλά αυτό είναι κάτι που κάνουμε συνέχεια", ήταν η ακριβής διατύπωση του ισχυρού άνδρα της Google. Ο Schmidt προσέθεσε ότι η εταιρεία κινείται με βάση το σκεπτικό build vs buy, εξετάζει δηλαδή πόσο χρόνο θα κάνει να αναπτύξει η ίδια μια συγκεκριμένη τεχνολογία σε αντιπαραβολή με την εξαγορά τεχνογνωσίας που ήδη υπάρχει σε μια άλλη επιχείρηση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η όλη συζήτηση λαμβάνει χώρα σε ένα μάλλον δυσμενές περιβάλλον, καθώς η ανάπτυξη της Google εμφάνισε σημαντική κάμψη τον τελευταίο καιρό κι έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο.



Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: