Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Νέα επίθεση σε χρήστες του Twitter


Η υπηρεσία micro-blogging Twitter έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τους κάθε είδους απατεώνες που παραμονεύουν στο Διαδίκτυο. Στο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί αρκετές επιθέσεις από διάφορα worms, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχαμε ένα νέο κρούσμα, αυτή τη φορά με στόχο το πορτοφόλι των χρηστών.
Πολλά μέλη του Twitter έλαβαν ένα tweet που οδηγούσε σε ένα video. Το site προορισμού εμφανιζόταν ως το YouTube, αλλά στην πραγματικότητα έστελνε ένα μολυσμένο PDF στον υπολογιστή, εκμεταλλευόμενο παλαιότερες -άρα ανασφαλείς- εκδόσεις του Acrobat Reader. Στη συνέχεια, το malware ειδοποιούσε το χρήστη ότι ο υπολογιστής του έχει μολυνθεί και τον καλούσε να κατεβάσει ένα υποτιθέμενο πρόγραμμα για να αντιμετωπίσει τον ιό.
Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας ισχυρίζονται ότι οι επιθέσεις αυτές θα συνεχιστούν και μάλιστα με σχετική επιτυχία. Η όλη φιλοσοφία του Twitter με τα χιλιάδες links που κυκλοφορούν στα tweets δημιουργεί ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων.



The Register

Δεν υπάρχουν σχόλια: