Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Usernames και στο Facebook


Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν σε λίγες μέρες να ορίσουν ένα username για το προφίλ που διατηρούν στη δημοφιλή υπηρεσία, πέρα από το ονοματεπώνυμο που ήδη χρησιμοποιείται. Με το νέο αυτό χαρακτηριστικό, θα είναι πιο εύκολο να εντοπίσει κάποιος ένα φίλο του αν γνωρίζει το ψευδώνυμό του, καθώς είναι γεγονός ότι μερικά ονοματεπώνυμα είναι αρκετά συνηθισμένα και η αναζήτηση ενός ατόμου μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολη υπόθεση.
Επιπλέον, με την πρωτοβουλία του Facebook τροποποιούνται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις [URLs] που παραπέμπουν στους χρήστες. Από την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας, μέχρι και σήμερα, το URL κάθε χρήστη περιλαμβάνει το στοιχείο id= ακολουθούμενο από ένα εννεαψήφιο νούμερο. Με την αλλαγή που αποφασίστηκε, ο αριθμός αντικαθίσταται από το username, έτσι ώστε ο κάθε χρήστης να έχει ένα αναγνωρίσιμο URL στην υπηρεσία.
Το username θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε χαρακτήρες και να περιλαμβάνει αλφαριθμητικά στοιχεία [0-9, A-Z], ενώ από τα σύμβολα θα επιτρέπεται μόνο η τελεία.



eWeek

Δεν υπάρχουν σχόλια: