Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Περισσότερες ενεργές εφαρμογές στα Windows 7 Starter


Λίγο καιρό πριν είχε κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο μια πληροφορία σύμφωνα με την οποία η βασική έκδοση των επερχόμενων Windows 7 θα είχε περιορισμό ως προς τον ανώτατο αριθμό εφαρμογών που μπορούν να τρέχουν σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή. Ειδικότερα, είχε οριστεί ότι τα Windows 7 Starter, που προορίζονται για netbooks, θα επιτρέπουν την ταυτόχρονη εκτέλεση έως τριών εφαρμογών. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Microsoft αλλάζει γνώμη και θα επιτρέψει περισσότερες ενεργές εφαρμογές.
Για την ακρίβεια, δε μιλάμε για αύξηση του ορίου, αλλά για πλήρη κατάργησή του. Έτσι, ο χρήστης ενός netbook με Windows 7 Starter θα μπορεί να τρέχει ταυτόχρονα όσες εφαρμογές επιθυμεί, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι αντέχει το hardware του υπολογιστή του. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή τα Starter δε διαφοροποιούνται καθόλου από τις υπόλοιπες εκδόσεις του λειτουργικού όσον αφορά την ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών.
Προφανώς, η Microsoft προχώρησε στην κατάργηση του περιορισμού πριν κυκλοφορήσουν τα Windows 7, προκειμένου να προλάβει απώλειες δυσαρεστημένων πελατών που θέλουν πάνω από τρεις εφαρμογές στον υπολογιστή τους. Οι διάφορες διανομές Linux [συμπεριλαμβανομένου και του Android] δεν έχουν κανένα τέτοιο περιορισμό και θα μπορούσαν να ροκανίσουν μεγάλο κομμάτι από τα Windows, εκμεταλλευόμενες αυτό το πλεονέκτημα.



betanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: