Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Τέλος ο όρος "beta" από τις υπηρεσίες της Google


Πάρα το γεγονός ότι διατίθενται στο ευρύ κοινό εδώ και πολλά χρόνια, αρκετές εφαρμογές της Google εξακολουθούν να έχουν το χαρακτηρισμό beta στο λογότυπό τους. Το Gmail, τα Google Docs και το Google Calendar εξακολουθούν να θεωρούνται ως εκδόσεις beta, αν και είναι ευρέως γνωστό ότι αυτό που βλέπουν οι χρήστες είναι η τελική έκδοση της υπηρεσίας κι όχι κάποια δοκιμαστική.
Μιλώντας σε συνέδριο σχετικά με το web developing, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google δήλωσε ότι "το θέμα με το χαρακτηρισμό beta θα διευθετηθεί στο εγγύς μέλλον". Ωστόσο, απέφυγε να πει ότι το logo της εκάστοτε υπηρεσίας θα αντικατασταθεί με ένα άλλο που δε θα έχει τον όρο beta. "Θα το λύσουμε πολύ σύντομα. Θα βρούμε ένα τρόπο να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα".
Το Gmail διατέθηκε αρχικά το 2004 ως υπηρεσία στην οποία συμμετείχαν χρήστες που λάμβαναν πρόσκληση από άλλους χρήστες. Από το Φεβρουάριο του 2007 κι έπειτα μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε και σήμερα το Gmail αριθμεί πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός beta παραμένει, παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία θεωρείται από πολλούς ως το πληρέστερο web-based ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.



Register

Δεν υπάρχουν σχόλια: