Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Επιπλέον προστασία στα routers της D-Link


Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα επίπεδα ασφαλείας για οικιακούς χρήστες και μικρές επιχειρήσεις, η D-Link ανακοίνωσε την προσθήκη ενός επιπλέον χαρακτηριστικού προστασίας στα routers που κατασκευάζει. Συγκεκριμένα, τα δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας θα είναι πλέον εξοπλισμένα με την τεχνολογία CAPTCHA, έτσι ώστε να υπάρχει μια επιπρόσθετη δικλείδα ασφαλείας απέναντι στις αυτοματοποιημένες επιθέσεις.
Το CAPTCHA είναι ακρωνύμιο του Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart. Πρόκειται για μια λειτουργία που απαντάται σε πολλές ιστοσελίδες όπου απαιτείται εγγραφή και ζητά από το χρήστη να εισαγάγει ένα μικρό σετ χαρακτήρων για να ολοκληρώσει την είσοδό του. Αν και δεν είναι 100% ασφαλές απέναντι στα bots, προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.
Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτό το χαρακτηριστικό σε router κι αυτό είναι κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι χρήστες που αντιμετωπίζουν σοβαρά τα θέματα ασφαλείας. Το CAPTCHA θα συμπεριληφθεί στα μοντέλα DIR-615, DIR-625, DIR-628, DIR-655, DIR-825, DIR-855, DIR-685, και DGL-4500 μέσω ενός firmware upgrade. Περισσότερες πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα.



HotHardware

Δεν υπάρχουν σχόλια: