Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Netbook με Android από τη Dell


Εδώ και αρκετές εβδομάδες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο φήμες που φέρουν τη Dell έτοιμη να κυκλοφορήσει ένα netbook που θα είναι εξοπλισμένο με το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Αν και η ίδια η Dell τηρεί σιγή ιχθύος, η εταιρεία Bsquare εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα εισαγάγει την τεχνολογία Adobe’s Flash Lite 3.17 στα "netbooks της Dell που θα τρέχουν σε περιβάλλον Android".
Η ανακοίνωση της Bsquare επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, σύμφωνα με τις οποίες τόσο η Dell, όσο και άλλοι κορυφαίοι κατασκευαστές, αναπτύσσουν αυτό τον καιρό netbooks που θα βασίζονται στο λειτουργικό της Google. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Dell διέψευσε την είδηση, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πώς όπου υπάρχει κανπός, υπάρχει και φωτιά.
Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τις περισσότερες αγορές, τα netbooks γνωρίζουν τεράστια άνθιση και σύμφωνα με τη Gartner οι πωλήσεις τους θα αυξηθούν κατά 50% το 2009. Παράλληλα, το Android βρίσκεται και αυτό σε ανοδική τροχιά, καθώς αναμένονται σύντομα νέα smartphones και tablet PCs που θα βασίζονται σε αυτό.



eWeek

Δεν υπάρχουν σχόλια: