Κυριακή 3 Μαΐου 2009

"i-bank" από την Εθνική Τράπεζα


Έχοντας ως στόχο τη παροχή τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων κάτω από μια ενιαία ομπρέλα [που περιλαμβάνει το phone banking, τα ATMs, το Internet banking και το mobile banking], η Εθνική Τράπεζα παρουσίασε πρόσφατα τη νέα της υπηρεσία i-Bank, την οποία ξεκίνησε ήδη να παρέχει από τα υποκαταστήματα της ανά την Ελλάδα.
Την παρουσίαση εγκαινίασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνική Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη για μείωση των επισκέψεων στα καταστήματα και εξυπηρέτηση του κοινού με άλλους εναλλακτικούς τρόπους.
Σύμφωνα με τον κ. Πεχλιβανίδη το i-bank [international, interactive, intelligent, information, ideal, innovative είναι μερικές από τις εξηγήσεις του "I" όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση] θα αναπτυχθεί, στην Ελλάδα και όπου αλλού η Εθνική έχει παρουσία.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Νέλλη Τζάκου - Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια Λειτουργιών της Εθνικής Τράπεζας, αναφέροντας ότι το i-bank βασίζεται στο τετράπτυχο ταχύτητα, ασφάλεια, κάλυψη, οικονομία. Από αυτά τα σημεία έχει δοθεί βαρύτητα στην ασφάλεια, με την Εθνική να εφαρμόζει επιτυχημένες πρακτικές αποτροπής απάτης βασισμένες στα πλέον εξελιγμένα συστήματα που αναγνωρίζουν τη συναλλακτική συμπεριφορά του πελάτη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία της MasterCard, ο δείκτης συναλλαγών απάτης στα ΑΤΜs της Εθνικής το τελευταίο έτος διαμορφώθηκε μόλις στο ένα τρίτο του αντίστοιχου ελληνικού και ευρωπαϊκού.
Σε συζήτηση που είχαμε μετά το τέλος της παρουσίασης με τον Δημήτρη Παυλάκη, Διευθυντή του τμήματος Ηλεκτρονικών Εργασιών & Εναλλακτικών Δικτύων, μας είπε ότι πιστεύει πολύ στην επιτυχία του i-bank και σε αυτό θα βοηθήσουν σημαντικά τόσο το μεγάλο πελατολόγιο της Εθνικής όπως και τα πάνω από 1.500 ATMs [με στόχο να ξεπεράσουν σύντομα τα 2.000] που έχει σ' όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: