Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Πρωτοποριακή υδρόψυξη για notebooks


Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και, με δεδομένο το θερμό κλίμα της Ελλάδας, αυτό σημαίνει επιπλέον καταπόνηση για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Κι ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές για την ψύξη των desktop συστημάτων, δε συμβαίνει το ίδιο και για τα notebooks. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η εταιρεία Nexus, η οποία παρουσίασε ένα σύστημα υδρόψυξης για φορητούς υπολογιστές.
Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για ψύξη με αντλίες νερού και όλα τα εξαρτήματα που περιμένει κανείς από μια desktop υδρόψυξη, αλλά για εύκαπτο και λεπτό περίβλημα που έχει στο εσωτερικό του ένα παχύρευστο υλικό. Το TDD-9000 είναι στην ουσία ένα μεγάλο pad, όπου ο χρήστης εναποθέτει το notebook και που σύμφωνα με ανεξάρτητες μετρήσεις μειώνει τη θερμοκρασία ενός φορητού έως και 17 βαθμούς Κελσίου.
Το pad έχει διαστάσεις 40x29cm και ζυγίζει μισό κιλό. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να το ανακινεί για λίγα δευτερόλεπτα κάθε 20 λεπτά και τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ζελατινοειδούς ουσίας που βρίσκεται στο εσωτερικό.
Η Nexus θα διαθέσει το νέο προϊόν εντός του Ιουνίου στην τιμή των 20 ευρώ.



TechConnect

Δεν υπάρχουν σχόλια: