Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Radeon HD 4770 από την ASUS


Η ASUS παρουσίασε τις κάρτες της νέας σειράς ASUS EAH4770, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με την τεχνολογία Voltage Tweak. Η προηγμένη αυτή τεχνολογία αιχμής, μέσω της εφαρμογής SmartDoctor, εξασφαλίζει στους χρήστες τη δυνατότητα να αυξάνουν την τάση λειτουργίας της GPU απολαμβάνοντας έτσι βελτιωμένη απόδοση, η οποία στην περίπτωση της EAH4770 TOP φτάνει έως το +35 %. Οι κάρτες της σειράς ASUS EAH4770 περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως η παραγωγή στα 40nm, η δυνατότητα υποστήριξης γραφικών DirectX 10.1, η υποστήριξη του HDMI 1.3, καθώς και οι τεχνολογίες CrossFireX και Stream.
Οι κάρτες EAH4770 TOP/HTDI/512MD5 της ASUS μπορούν να ανεβάσουν την τάση λειτουργίας της GPU από το 0.95V στο 1.2V, καθώς και να αυξήσουν τις συχνότητες χρονισμού, της μεν GPU από τα 800MHz έως τα 971MHz, της δε μνήμης από τα 3400MHz έως τα 4600MHz.
To SmartDoctor της ASUS είναι μια εφαρμογή overclocking η οποία, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Voltage Tweak, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ρυθμίζουν χειροκίνητα την τάση λειτουργίας της GPU των καρτών της σειράς EAH4770. Με λίγα απλά κλικ οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν την τάση λειτουργίας και την απόδοση της κάρτας τους, χωρίς να χρειάζεται να ξαναφορτώσουν το BIOS, διατρέχοντας τον κίνδυνο να προξενήσουν κάποια ζημιά στην κάρτα.
Η σειρά EAH4770 ενσωματώνει, εκτός των άλλων και την τεχνολογία ATI Stream, η οποία αξιοποιεί την υπολογιστική ισχύ των επεξεργαστών γραφικών της AMD για να προσφέρει νέες δυνατότητες στην επεξεργασία βίντεο και την απόδοση γραφικών (graphics rendering), πέρα από τα παραδοσιακά σενάρια χρήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: