Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Σημαντικές αλλαγές στις εφαρμογές του Facebook


Έπειτα από τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο news feed και τις σελίδες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, οι υπεύθυνοι του Facebook αποφάσισαν να τροποποιήσουν και το καθεστώς που διέπει τις εφαρμογές [applications] της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά την αξιολόγηση των υπηρεσιών από το ίδιο το Facebook. Έτσι, οι επιλεγμένες εφαρμογές θα φέρουν το διακριτικό τίτλο Verified Application.
Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης θα έχει μια καλύτερη εικόνα για τις εφαρμογές που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη χρηστικότητά τους. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η απόδοση του τίτλου αυτού θα γίνεται μόνο αν ο εκάστοτε developer καταβάλει στην υπηρεσία 375 δολάρια ετησίως.
Επιπλέον, ο κατάλογος με τις διαθέσιμες εφαρμογές θα περιλαμβάνει και τη δραστηριότητα των φίλων του χρήστη, έτσι ώστε να βλέπει ο καθένας ποια applications χρησιμοποιούν οι γνωστοί του. Τέλος, η σελίδα της κάθε εφαρμογής θα μετασχηματιστεί και θα θυμίζει περισσότερο user profile. Το σκεπτικό είναι με αυτό τον τρόπο ο developer θα είναι ευκολότερο να επικοινωνήσει με το κοινό.



TechCrunch

Δεν υπάρχουν σχόλια: