Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Επιμένει στα οικονομικά notebooks η Intel


Η Intel εμφανίζεται αποφασισμένη να προωθήσει συστηματικά τους επεξεργαστές consumer ultra low voltage [CULV], επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσει μια επιπλέον ισχυρή νησίδα στην αγορά, πέρα από τα netbooks όπου κυριαρχούν οι επεξεργαστές Atom. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, αναμένεται να αποσταλλούν στους κατασκευαστές οκτώ έως δέκα εκατομμύρια επεξεργαστές χαμηλού βολτάζ εντός του 2009.
Επίσης, η εταιρεία καλεί τους κορυφαίους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών να κρατήσουν τις τιμές των προϊόντων με CULV σε χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε να διατηρήσουν ένα ικανό μερίδιο αγοράς απέναντι στους Atom.
Με αυτή τη στρατηγική, η Intel επιχειρεί να καπρωθεί όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι στην περιοχή των φθηνών φορητών υπολογιστών. Η κυριαρχία της στο χώρο των netbooks δεν αμφισβητείται για την ώρα, γεγονός που της επιτρέπει να ασχοληθεί με το αμέσως επόμενο σκαλοπάτι.
Από την πλευρά τους, οι κατασκευαστές εμφανίζονται διχασμένοι ως προς τις προοπτικές των CULV. Κάποιοι φαίνεται να αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τους νέους επεξεργαστές της Intel, δε λείπουν όμως κι αυτοί που φοβούνται μήπως διαταραχθεί η ισορροπία στη γκάμα προϊόντων που ήδη διαθέτουν στην αγορά.



TG Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια: