Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Αποκαλυπτήρια για τη νέα μηχανή αναζήτησης της Μicrosoft


Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Microsoft ετοιμάζει μια νέα μηχανή αναζήτησης, η οποία θα αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους Live Search. Η εταιρεία αποκάλυψε σε μερικούς συντάκτες του ειδικού Τύπου τη νέα μηχανή, η οποία αναμένεται να διατεθεί στο ευρύ κοινό τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Μέχρι τώρα, η νέα μηχανή είχε την κωδική ονομασία Kumo, ωστόσο υπάρχει μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής και η μηχανή θα κυκλοφορήσει με το όνομα Bing.
Οι πρώτες δοκιμές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, καθώς η Bing φαίνεται να υπερέχει του ανταγωνισμού σε αρκετά σημεία. Για παράδειγμα, ένας συντάκτης της ιστοσελίδας CNET που πραγματοποίησε αναζήτηση για το game Fallout 3, έλαβε εκτός από τα "συνήθη" αποτελέσματα και μια στήλη με σχετιζόμενες αναζητήσεις, όπως walkthrough, news κλπ. Επιπλέον, η Bing εμφανίζει ένα απόσπασμα κειμένου από το κάθε αποτέλεσμα της αναζήτησης σε περίπτωση που ο χρήστης αφήσει το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό.
Η Microsoft έχει επενδύσει πολλά στη νέα μηχανή, η οποία έχει την εξαιρετικά φιλόδοξη αποστολή να ροκανίσει το μερίδιο αγοράς που κατέχει η Google. Η μάχη των μηχανών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απομένει να δούμε πώς θα υποδεχτεί το κοινό τη νέα μηχανή της Microsoft στις 3 Ιουνίου.



CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια: