Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Νέα μηχανή αναζήτησης από τη Microsoft


Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι πληροφορίες που φέρουν τη Microsoft έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα τεχνολογία βάσει της οποίας θα πραγματοποιούνται αναζητήσεις στο Διαδίκτυο. Η νέα μηχανή έχει την κωδική ονομασία Kumo, η οποία ωστόσο δεν είναι η τελική και δεν αποκλείεται να αλλάξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, η Microsoft θα παρουσίασει την Kumo στο συνέδριο D7 που θα λάβει χώρα στις 26, 27 και 28 Μαΐου.
Η νέα μηχανή αναζήτησης δεν περιορίζεται σε αισθητικές αλλαγές, αλλά εισάγει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο κεφάλαιο Internet content search. Μεταξύ άλλων, η αναζήτηση θα ενσωματώνει στοιχεία σημασιολογικού [semantic] χαρακτήρα, πηγαίνοντας έτσι ένα βήμα παραπέρα από την τυπική ταυτοποίηση λέξεων. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες η Microsoft προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Powerset, η οποία ειδικεύεται στις αναζητήσεις περιεχομένου.
Με τη νέα μηχανή αναζήτησης, η Microsoft φιλοδοξεί να ανακόψει την προέλαση της Google, η οποία κατέχει μερίδιο 64,2% στην αμερικανική αγορά. Αυτή τη στιγμή η Microsoft κατέχει ποσοστό μόλις 10,3%.



CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια: