Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Οι Ευρωεκλογές στο Internet


Εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, που πρόκειται να διεξαχθούν στις αρχές Ιουνίου σε όλες τις χώρες της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ξεκινήσει διαδοχικές καμπάνιες στο Internet προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους -κυρίως- ανθρώπους. Οι δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης είναι ο βασικός στόχος των εμπλεκομένων στη διαδικασία, καθώς η διείσδυση των μεγάλων sites στο νεανικό πληθυσμό είναι εντυπωσιακή.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι για μια έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν ήδη αρχίσει "επιθέσεις φιλίας" μέσα από τα προφίλ που διατηρούν στο Facebook και το MySpace. Πέρα από αυτό, οι διοικητικές υπηρεσίες του θεσμού έχουν ήδη ξεκινήσει διαφημιστικές καμπάνιες στα δύο δημοφιλή sites. Τέλος, το Ευρωκοινοβούλιο διατηρεί κανάλι στο YouTube, σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει με το κοινό.
Είναι γεγονός ότι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δε συγκινούν ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους στα 27 κράτη-μέλη. Οι υπεύθυνοι στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο το γωρίζουν καλά αυτό, εξ ου και οι καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση του κόσμου.



The Register

Δεν υπάρχουν σχόλια: