Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Microsoft: Μέχρι 10 ίντσες τα netbooks με Windows 7


Ένα από τα προβλήματα που ακολουθούν τα netbooks από την εποχή που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά είναι οι πολλές και συχνά αντικρουόμενες απόψεις ως προς το τι είναι τελικά netbook. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ένας κοινά αποδεκτός ορισμός που να διαχωρίζει τα netbooks από τους άλλους φορητούς υπολογιστές. Φαίνεται, πάντως, ότι πληθαίνουν οι φωνές που θέτουν το όριο στο μέγεθος της οθόνης. Μετά την Intel, και η Microsoft αναφέρει ότι τα netbooks πρέπει να έχουν διαγώνιο οθόνης μέχρι 10,2 ίντσες.
Ο κολοσσός του software φέρεται να έχει αποφασίσει ότι θα διαθέσει την έκδοση Starter των Windows 7 μόνο σε φορητούς υπολογιστές με οθόνη έως 10,2 ίντσες. Έτσι, η Microsoft αναγνωρίζει de facto ότι τα netbooks είναι εκείνες οι φορητές συσκευές με οθόνη όχι μεγαλύτερη των 10 ιντσών.
Σε αυτή την εξέλιξη πρέπει να προστεθεί και η πρόσφατη δήλωση της Intel, σύμφωνα με την οποία τα netbooks με επεξεργαστή Atom δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 10,2 ίντσες.
Η Microsoft θέτει ως επιπλέον περιορισμό για το χαρακτηρισμό ενός φορητού ως netbook την ύπαρξη σκληρού δίσκου έως 250GB ή SSD έως 64GB.



CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια: