Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Εντός του Ιουνίου οι τιμές των Windows 7


Σύμφωνα με τους συντάκτες της ιστοσελίδας TechArp.com, η Microsoft πρόκειται να ανακοινώσει τις τιμές των επερχόμενων Windows 7 εντός του προσεχούς Ιουνίου. Με δεδομένο ότι η ιστοσελίδα έχει επαληθευτεί πολλές φορές στο παρελθόν σε θέματα που έχουν να κάνουν με προϊόντα της Microsoft, οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται κάποια στιγμή στα μέσα του μήνα.
Αν και η Microsoft δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα καμία ένδειξη σχετικά με τις τιμές των νέων Windows, μια πρόσφατη δήλωση ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Dell δίνει μια πρώτη εικόνα για τις τιμές του νέου λειτουργικού. Ο αξιωματούχος της Dell φέρεται να δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου ότι "τα επίπεδα τιμών είναι υψηλότερα απ' ό,τι αυτά των Vista".
Είναι συνήθης πρακτική να ενημερώνονται πρώτα οι κατασκευαστές και μετά το κοινό όσον αφορά τις τιμές των Windows. Οι μεγάλες εταιρείες γνωρίζουν τις τιμές από τον προηγούμενο μήνα, δεσμευόμενες ωστόσο από εμπάργκο μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η εκούσια ή ακούσια διαρροή από τη Dell είναι πολύ πιθανό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όπως όλα δείχνουν, τα Windows 7 είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τα Vista, οπότε εκ πρώτης όψεως δεν είναι παράλογη η φερόμενη αύξηση της τιμής. Βέβαια, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η παγκόσμια οικονομία περνάει δύσκολες ώρες, οπότε η τιμολογιακή πολιτική σε ένα τόσο δημοφιλές λειτουργικό απαιτεί πολλή προσοχή από την πλευρά της Microsoft.



The Register

Δεν υπάρχουν σχόλια: