Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Διατίθεται το SP2 των Windows Vista


Η Microsoft διαθέτει πλέον στο κοινό την τελική έκδοση του Service Pack 2 των Windows Vista μέσα από τη διαδικασία των Automatic Updates. Προς το παρόν, το SP2 διατίθεται για τις εκδόσεις των Vista και των Server 2008 στις εξής γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και ισπανικά. Το πακέτο αναβάθμισης για τις υπόλοιπες γλώσσες θα κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον.
Η Microsoft καλεί τους χρήστες που είχαν εγκαταστήσει στο παρελθόν κάποια beta έκδοση του SP2 να προχωρήσουν άμεσα στην απεγκατάστασή του πριν προχωρήσουν στην τελική έκδοση. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το Control Panel > Programs and Features, όπου θα πρέπει να αναζητήσουν το update με κωδικό KB948465. Επιπλέον, η εγκατάσταση του Service Pack 2 προϋποθέτει την ύπαρξη του Service Pack 1.
Πέρα από τα 800, περίπου, hotfixes που περιλαμβάνει το SP2 των Vista, υπάρχουν και μερικές βελτιώσεις. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι τα Windows Search 4.0 και Bluetooth 2.1 Feature Pack, καθώς και η δυνατότητα για εγγραφή Blu-ray μέσα από το λειτουργικό. Το Service Pack έχει όγκο 348MB για την έκδοση των 32-bit και 577MB για την έκδοση των 64-bit.



arstechnica

Δεν υπάρχουν σχόλια: