Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Τα πρωτεία του Διαδικτύου στην Ελλάδα.


Ανδρας 16 έως 34 ετών, μέσου ή υψηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος είναι ο συχνότερος χρήστης του Διαδικτύου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, οι άνδρες εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία στη χρήση του υπολογιστή αλλά και του Ιντερνετ, τάση η οποία όμως δεν αντικατοπτρίζεται στις μικρότερες ηλικίες.

Πολύ υψηλό είναι το επίπεδο χρήσης των νέων τεχνολογιών στις νεαρές ηλικίες με την ομάδα 16 έως 24 ετών να προσεγγίζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο χρήσης.

Το ποσοστό χρήσης υπολογιστή φτάνει το 90% και πρόσβασης στο Διαδίκτυο το 76%. Μακριά από την τεχνολογία παραμένουν ακόμα, πάντως, οι Ελληνες άνω των 35 ετών, ενώ μόλις το 3% των ατόμων ηλικίας 65 έως 74 ετών είναι χρήστες του Διαδικτύου.

Οσο για τους λόγους χρήσης του Διαδικτύου, οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών, το χρησιμοποιούν περισσότερο για ψυχαγωγία και επικοινωνία, ενώ οι ηλικίες 25-54 για ταξίδια, παραγγελία αγαθών και τραπεζικές συναλλαγές.

Από εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι δεν τους είναι απαραίτητο (94%) και ότι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ικανότητες (14%), ενώ αρκετοί επικαλούνται έλλειψη χρόνου (8%).

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: