Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Το βασίλειο του spam Χονγκ Κονγκ


Τα web sites που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ για την ακρίβεια, αυτά που χρησιμοποιούν την επέκταση domain .hk] συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να φιλοξενούν διαφημίσεις, malware και spam από οποιαδήποτε άλλα sites, οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ετήσια σχετικά έρευνα της εταιρείας ανάπτυξης προϊόντων ασφαλείας McAfee [που παρεμπιπτόντως είναι και η εταιρεία ασφαλείας με τους περισσότερους πρώην hackers στο μισθολόγιό της.
Σε αυτήν την άτυπη κατάταξη, τα sites από την ηπειρωτική Κίνα [με επέκταση domain .cn] έρχονται δεύτερα [με 11%], ενώ οι διευθύνσεις από τη Φιλανδία και την Ιαπωνία παρουσιάζονται να είναι οι σχετικά ασφαλέστερες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περυσινή αντίστοιχη έρευνα της McAfee το Χονγκ Κονγκ ήταν μόλις στην 28η θέση.
Όσον αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης, μέσω της οποίας προέκυψαν τα παραπάνω αποτελέσματα, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της McAfee, Jeff Green, αναλύθηκε προσεκτικά το περιεχόμενο 9,9 εκατομμυρίων sites με υψηλή επισκεψιμότητα από 265 χώρες [domains]. Τα sites αξιολογήθηκαν αρνητικά βάσει του ποσοστού adware, spyware, malware, spam και διαφημίσεων που φιλοξενούσαν αλλά και ανάλογα με την ποιότητα των διευθύνσεων στις οποίες παρέπεμπαν.

Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: