Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

H Microsoft μηνύει καταστήματα υπολογιστών


Η Microsoft επιχείρησε ένα ισχυρό πλήγμα κατά της πειρατείας. Η μεγάλη εταιρεία λογισμικού μήνυσε 21 dealers υπολογιστών από 14 πολιτείες των ΗΠΑ, επειδή διένεμαν παράνομα αντίγραφα των Windows και του Office. Μερικές από τις περιπτώσεις διακίνησης παράνομων αντιγράφων εντοπίστηκαν χάρη στην τεχνολογία πιστοποίησης αυθεντικών αντιγράφων Windows Genuine Advantage και Office Genuine Advantage.
Με το Genuine Advantage Programm, το οποίο έθεσε σε λειτουργία το 2006, η Microsoft μπορεί να διαπιστώσει αν στον υπολογιστή ενός χρήστη που έχει σύνδεση στο Internet, υπάρχει γνήσια έκδοση των Windows ή του Office.
Κάποιες από τις υπόλοιπες υποθέσεις πειρατείας η εταιρεία τις εντόπισε με τη χρήση λιγότερο τεχνολογικών μέσων: μέσω τηλεφωνημάτων στο Microsoft Anti-Piracy-Hotline. Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις αφορούσαν, δε, τα Windows XP και τις διάφορες εκδόσεις του Office για τελικούς χρήστες. Μόνο σε δύο περιπτώσεις επρόκειτο για πειρατικά αντίγραφα εταιρικών εκδόσεων των προγραμμάτων της. Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, καμία εκ των περιπτώσεων δεν αφορούσε τα Windows Vista.
Μεταξύ των εταιρειών και εμπόρων εναντίον των οποίων υποβλήθηκε μήνυση συμπεριλαμβάνονταν και κάποιοι, με τους οποίους η Microsoft είχε στο παρελθόν παρόμοια προβλήματα με πειρατικά αντίγραφα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Business Software Alliance, το ποσοστό των παράνομων αντιγράφων προγραμμάτων στις ΗΠΑ ανέρχεται στο 20%, από το οποίο υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο oι κατασκευαστές software χάνουν περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια [περίπου 4,88 δισεκατομμύρια ευρώ].

Microsoft

Δεν υπάρχουν σχόλια: