Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Το iPhone 3G είναι γεγονός


Πρόκειται για μια από τις λίγες φορές που οι φήμες είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα όσον αφορά στις παρουσιάσεις νέων προϊόντων από την Apple. Ο Steve Jobs δεν απογοήτευσε το κοινό του WWDC 2008 και ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το iPhone 3G.
Η πρώτη αλλαγή αφορά την εμφάνιση. Το 3G αντικαθιστά το μεταλλικό κάλυμμα της πλάτης με ένα πλαστικό σε μαύρο χρώμα για την έκδοση των 8GB και λευκό για την έκδοση των 16GB. Οι διαστάσεις του είναι σχεδόν αμετάβλητες αφού η νέα συσκευή είναι μόλις 1 χιλιοστό πιο πλατιά, 0,8 χιλιοστά πιο παχιά και 8 γραμμάρια πιο βαριά.
Περνώντας στις πιο ουσιαστικές αλλαγές, όπως δηλώνει και το όνομά του, το iPhone 3G υποστηρίζει δίκτυα 3G για ακόμα πιο γρήγορη πρόσβαση στο δίκτυο, θα δέχεται εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, ενώ έχει προστεθεί και GPS έστω και με τη μορφή A-GPS. Οι επιπλέον βελτιώσεις περιλαμβάνουν την ύπαρξη headphone jack και την αύξηση της αυτονομίας [έως και 5 ώρες για κλήσεις σε δίκτυο 3G, έως 10 ώρες για δίκτυο 2G, αναμονή 300 ώρες, 5 ώρες για χρήση Internet μέσω 3G ή 6 ώρες με Wi-Fi, 7 ώρες κατά την αναπαραγωγή βίντεο και 24 ώρες για audio playback]. Τέλος, η συσκευή διαθέτει πλήρως μεταλλικά πλήκτρα και σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα ήχου, σύμφωνα με την Apple.
Το πιο σημαντικά σημεία όμως αφορούν τη διαθεσιμότητα και την τιμή του. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, το iPhone 3G θα είναι διαθέσιμο σε συνολικά 70 χώρες, με ημερομηνία πρώτης διάθεσης σε 22 από αυτές –στις οποίες δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα- την 11η Ιουλίου. Όσο για την τιμή, η Apple έχει επιλέξει άκρως επιθετική πολιτική και παρά τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά η νέα συσκευή θα είναι σημαντικά φθηνότερη από την απερχόμενη, ήτοι στα 199 δολάρια για το iPhone 3G των 8GB και 299 δολάρια για εκείνο με 16GB.

Apple

Δεν υπάρχουν σχόλια: