Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Microsoft Δε θα υπάρξει Zune Phone


Απαντώντας στην έντονη σχετική φημολογία, η Microsoft δήλωσε ότι δε θα κατασκευάσει smartphone στα πρότυπα του media player της, Zune και ως εκ τούτου δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να αντιγράψει την Apple και να την ανταγωνιστεί σε έναν ακόμη τομέα της αγοράς αφού ένα Zune Phone θα ήταν ευθέως ανταγωνιστικό του iPhone.
Συγκεκριμένα, ο Robbie Bach, πρόεδρος του τμήματος Ψυχαγωγίας και Συσκευών Entertainment and Devices της Microsoft, δήλωσε πως η εταιρεία του ουδέποτε υπήρξε αντιγραφέας άλλων εταιρειών και ότι σε καμία περίπτωση δε σκοπεύει να διαθέσει κινητά τηλέφωνα. Για να φανεί πιο πειστικός, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Microsoft έχει αρκετούς συνεταίρους [κατασκευαστές hardware και εταιρείες τηλεπικοινωνιών] που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της σύστημα Windows Mobile, το οποίο της αποφέρει πολύ περισσότερα έσοδα από το να διαθέσει η ίδια ένα κινητό τηλέφωνο με το brand της εταιρείας.
Ο Bach πρόσθεσε ότι διαφορετικοί άνθρωποι θέλουν διαφορετικούς τύπους τηλεφώνων και ότι, εάν όλοι τους χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή τα Windows Mobile, τα έσοδα της εταιρείας θα είναι τεράστια, χωρίς αυτή να χρειαστεί να διακινδυνεύσει διαθέτοντας στο εμπόριο έναν και μόνο τύπου κινητού τηλεφώνου. O Bach αναμένει πως οι άδειες χρήσης Windows Mobile που θα διαθέσει το τρέχον οικονομικό έτος η εταιρεία, θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια.

Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: