Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Firefox 3.0: περισσότερα από 8 εκατομμύρια downloads σε 24 ώρες


Το επικοινωνιακό και διαφημιστικό τρικ του Mozilla Foundation με τίτλο "Download Day" φαίνεται πως έπιασε τόπο, αφού σε λιγότερο από 24 ώρες περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι [ανάμεσα στην Τρίτη και την Τετάρτη] κατέβασαν στους υπολογιστές τους το νέο Firefox 3.0. Ως την ώρα που γράφονταν οι συγκεκριμένες γραμμές, ο νέος Firefox 3.0 έχει κατέβει περισσότερες από 13.690.000 φορές!
Δεν είναι σίγουρο αν τα παραπάνω νούμερα θα δικαιώσουν το Mozilla Foundation και το ευρηματικό του διαφημιστικό τρικ ώστε η "Download Day" να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ωστόσο είναι πάρα πολύ πιθανό. Άλλωστε, ειδική επιτροπή εξετάζει τους αριθμούς, όπως λέει η εταιρεία, προτρέποντας τους χρήστες να παραμείνουν συντονισμένοι στο σχετικό site για τις εξελίξεις.
Η όλη προσπάθεια βρέθηκε ένα βήμα πριν από την αποτυχία, καθώς από τις πρώτες κιόλας ώρες οι download servers άρχισαν να καταρρέουν από τις πάρα πολλές αιτήσεις. Μέσα στις πρώτες πέντε ώρες, πάντως, είχε ήδη σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 1,6 εκατομμυρίων downloads που κατείχε από τον Οκτώβριο του 2006 ο Firefox 2.0. Οι αιτήσεις για το κατέβασμα του νέου browser του ιδρύματος Mozilla έφτασαν έως και τις 14.000 το λεπτό.

BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: