Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Firefox 3.0: ξεκίνησε το download party


Η τελική έκδοση του Firefox 3.0, μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τις 21:10 [τοπική ώρα Ελλάδος] της Τρίτης, 17 Ιουνίου. Η νέα έκδοση έρχεται να βάλει στο περιθώριο τη προκάτοχο της 2.0, προσφέροντας αρκετούς νεωτερισμούς [πάνω από 15.000], που έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ευστάθειας και των επιδόσεων του browser, κάνοντας τον νέο Firefox τον γρηγορότερο όλων των εποχών.
Όπως είναι γνωστό, με την επίσημη διάθεση του Firefox 3.0, το Ίδρυμα Mozilla επιχειρεί, με τη βοήθεια των χρηστών από όλο τον κόσμο, να σπάσει ένα ρεκόρ downloads. Στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα downloads μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ώστε να μπει ο Firefox 3.0 στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Γι' αυτόν το λόγο να προτείνουμε να κατεβάσετε τον Firefox 3.0 από την επίσημη σελίδα του και όχι από τρίτα sites. Tα μέχρι στιγμής downloads μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Ο μετρητής downloads του Firefox, που απεικονίζεται σε μεγάλη οθόνη στα κεντρικά γραφεία της Mozilla στην Καλιφόρνια, δε σταμάτησε να μετράει από την ώρα που ξεκίνησε η επίσημη διάθεση του browser. Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες είχε ξεπεράσει το 1.000.000 downloads, όπως αναφέρει το ArsTechnica, με την ταχύτητα κατεβάσματος να κυμαίνεται μεταξύ 5.000 και 14.000 downloads το λεπτό.
Αν και όσοι έχουν εγκαταστήσει την έκδοση RC3 του Firefox 3.0 δεν χρειάζεται να κατεβάσουν την τελική [καθότι πανομοιότυπες], καλό είναι να την ξανακατεβάσουν για να συμβάλουν και αυτοί στο ρεκόρ.

Mozilla Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια: