Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Λεπτομέρειες για την Ubuntu Netbook Platform από τον ίδιο τον Shuttleworth


O Mark Shuttleworth, πρόεδρος της Canonical, της εταιρείας πίσω από την ανάπτυξη της Ubuntu, σε δημοσίευσή του στο προσωπικό του blog δίνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την ειδική έκδοση της Ubuntu για υπερφορητούς υπολογιστές και netbooks, την Ubuntu netbook platform. Σύμφωνα με τον Shuttleworth και μετά τις πρώτες άκρως εγκωμιαστικές κριτικές για την Ubuntu Netbook Platform από το Ars Technica και το Free Software Magazine, ήδη ένας σημαντικός αριθμός κατασκευαστών OEM έχει έρθει σε επαφή με την εταιρεία επιθυμώντας τη χρήση της πλατφόρμας στα δικά του προϊόντα που, όπως φαντάζεστε, διεκδικούν ένα μερίδιο από τη νεότευκτη αγορά που ξεκίνησε το Asus Eee PC.
Ήδη, σύμφωνα με το Channelweb, ο CEO της Dell, Michael Dell, έχει στα χέρια του μια πρότυπη έκδοση ενός mini notebook της εταιρείας, την χαρακτηρίζει ως τη συσκευή για το επόμενο δισεκατομμύριο χρήστες του Internet.
Στο σχετικό post του Shuttleworth μπορείτε να δείτε screenshots από την επιφάνεια εργασίας της ειδικής έκδοσης της Ubuntu και λεπτομέρειες για τον launcher που αναπτύχθηκε.

Slashdot

Δεν υπάρχουν σχόλια: