Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Κατασκευάστε ένα Vista SP1 Slipstream


ΑΡΚΕΤΟΙ φίλοι ρωτούν πως θα δημιουργήσουν ένα έτοιμο δισκάκι με Windows, SP1 και πιθανόν τους drivers για να έχουν έτοιμη εγκατάσταση όταν χρειαστεί χωρίς να ταλαιπωρηθούν. Η λύση ονομάζεται Slipsrtreaming που ουσιαστικά αποτελεί μια μέθοδο ενσωμάτωσης όλων των συστατικών στοιχείων του λειτουργικού σε ένα bootable δισκάκι ώστε να ξενοιάσετε. Ακολουθήστε τις συμβουλές του Tech Page.
Αυτός ο οδηγος παρουσιάζει πώς να δημιουργήσετε μια Vista εγκατάσταση DVD με Vista SP1. Ουσιαστικά είμαστε έτοιμοι να δούμε λοιπόν τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα τέτοιο dvd.
*32 bit or 64 bit Retail Vista Installation DVD *vLite http://www.vlite.net/download.html *SP1 Standalone Installer Download details: Windows 32 bit Vista Service Pack 1 Five Language Standalone (KB936330) 434.5 MB # Download details: Windows 32 bit Vista Service Pack 1 All Language Standalone (KB936330) 544.3 MB Ξεκινάμε λοιπόν. Αρχικά απενεργοποιείστε το antivirus σας.
1. Αντιγράψτε τα Vista στο desktop υπολογιστή σας Φτιάξτε ένα νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας και ονομάστε τον Vista. τοποθετήστε το dvd της έκδοσης των Windows Vista που έχετε κάντε δεξί κλικ στο dvd rom και επιλέξτε Copy, αμέσως μετά κάντε δεξί κλικ στον φάκελο που προηγουμένως είχαμε φτιάξει με όνομα Vista και επιλέξτε Paste. *θα χρειαστούν κάποια λεπτά έως ότου ολοκληρωθεί η αντιγραφή των windows απο το dvd στον φάκελο που κάναμε. 2.Κατεβάστε το Service Pack 1 των Vista στην επιφάνεια εργασίας. Στην αρχή του οδηγού σας παραθέτω τα links με το κατάλληλο service pack αναλόγως την έκδοση vista που έχετε (32bit - 64bit) 3.Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Vlite. 4. Πατηστε το Browse button. 5. επιλεξτε τον φακελο Vista που κάναμε και πατήστε OK. 6. επιλέξτε την έκδοση Vista που θέλετε και έχετε για το Vista SP1 slipstream DVD και επιλέξτε OK. 7. επιλέξτε Next button. 8. επιλέξτε Service Pack Slipstream και Bootable ISO και πατήστε Next button. 9. επιλέξτε Select button. 10. επιλέξτε το SP1 standalone που κατεβάσαμε στο βήμα 2 και πατήστε το Open button. 11. πατήστε το Run όταν ανοίξει το παράθυρο των windows. 12.σε αυτό το βήμα θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή ειδικά σε όσους έχουν συστήματα παλαιοτέρα και με χαμηλότερη επεξεργαστή. θα χρειαστούν περίπου 60 έως 120 λεπτά από τον χρόνο σας έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία. 13. όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πατήστε Next. 14.Στο General section επιλέγουμε Create Image και παταμε Make ISO. 15.επιλέξτε την επιφάνεια εργασίας σας για να σώσετε το Iso και πατήστε το Save. 16. όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία του ISO , τοποθετήστε ένα κενό DVD δισκάκι στο DVD drive του υπολογιστή σας. 17.στο πεδίο General επιλεξτε Burn Image,στο πεδίο Device επιλέξτε το dvd drive του υπολογιστή σας και πατήστε Burn. 18.όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του iso στο δισκάκι μας τότε πατηστε Finish η Exit. 19.Φτιάξατε με επιτυχία την δημιουργία του Vista Sp1 Slipstream.

Δεν υπάρχουν σχόλια: