Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Πάλι πρώτη η HP στους servers


Η HP κατακτά για άλλη μια φορά την πρώτη θέση παγκοσμίως σε όγκο πωλήσεων servers βάσει των στοιχείων του πρώτου τριμήνου του 2008 που δημοσιεύθηκαν στην έκθεση Gartner. Πιο συγκεκριμένα, η HP διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις server κατακτώντας το 30,1% για το σύνολο των μονάδων που στάλθηκαν προς πώληση, και το 29,6% από τα έσοδα των πωλητών.
Την πρώτη θέση κατέκτησε η HP και σε επίπεδο εσόδων με τη στήριξη που της προσέφεραν οι σειρές της HP ProLiant, Integrity και BladeSystem. Όσον αφορά την Ελλάδα, η εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση στις κατηγορίες Χ86 Blade servers και BCS servers παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Αναλυτικότερα, βάσει της έρευνας Gartner, σημειώνονται τα εξής
- Στην κατηγορία Enterprise Storage and Servers, που αποτέλεσε το 17% των εσόδων της HP για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2008, η εταιρεία κατέγραψε ανάπτυξη της τάξεως του 4% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, με 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα. Η επιτυχία αυτή βασίστηκε στην αύξηση κατά 68% των πωλήσεων στη σειρά server HP BladeSystem.
- Στην παγκόσμια αγορά των blade server, η HP διεύρυνε την πρώτη θέση της, αυξάνοντας τα συνολικά της έσοδα από τους blade κατά 111,7% και τις μονάδες που απεστάλησαν προς πώληση, κατά 60,7% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Το μερίδιο της HP σε έσοδα από τους blade server είναι σχεδόν διπλάσιο του πλησιέστερου ανταγωνιστή της.
- Η εταιρεία κατέγραψε ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία και στην κατηγορία των Proliant server: τα έσοδα των x86 αυξήθηκαν κατά 13,5% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η HP ηγήθηκε στην αγορά των server x86 με μερίδιο εσόδων 35,3% και 30,9% στις αποστολές των προς πώληση προϊόντων.
Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, η HP κατέκτησε για μια ακόμη φορά την πρωτιά στις κατηγορίες x86 Blade Servers και BCS Servers. Πιο συγκεκριμένα, στους x86 Blade Servers κατέκτησε μερίδιο αγοράς της τάξης του 62,2% παρουσιάζοντας αλματώδη ετήσια αύξηση της τάξης του 149%. Στην κατηγορία των BCS Servers, για το Α' τρίμηνο του 2008 η HP έκλεισε με μερίδιο αγοράς 59%, ποσοστό που ξεπερνά το άθροισμα του συνόλου του ανταγωνισμού κατά 17%, σημειώνοντας αύξηση 24,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από την κατηγορία ανήλθαν σε 8,59 εκατομμύρια δολάρια.

HP

Δεν υπάρχουν σχόλια: