Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

To ODF κέρδισε


Το πιστοποιημένο με ISO, standard εγγράφων γραφείου Open Document Format [ODF], σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft βγήκε κερδισμένο στη μάχη με το δικό της Office Open XL. Αυτή η παραδοχή έγινε στο πλαίσιο του Red Hat Summit στη Βοστώνη την περασμένη Πέμπτη. "To ODF έχει ξεκάθαρα κερδίσει", ήταν τα ακριβή λόγια του, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η Microsoft θα αρχίσει να παρέχει εγγενή υποστήριξη του ODF στο Microsoft Office από την επόμενη χρονιά.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Stuart McKee, National Technology Officer της εταιρείας, εμφανίστηκε απολογητικός για τη μη υποστήριξη του ODF από τις εφαρμογές της Microsoft μέχρι τώρα. Δεν μπορούσαμε να ενσωματώσουμε υποστήριξη για το ODF στο Office 2007. Ωστόσο, προσδοκούμε και δεσμευόμαστε να το υποστηρίξουμε -κι όχι μόνο με την δυνατότητα μετατροπής.
Παρ' όλα αυτά, οι υποστηρικτές του ODF δεν θα πρέπει να ελπίζουν πως η Microsoft θα εγκαταλείψει τελείως το OOXML, τουλάχιστον όχι άμεσα, αν και θα αναλάβει ρόλο στην τεχνική επιτροπή που θα έχει την αρμοδιότητα εξέλιξης του format. Ο McKee επισήμανε επίσης ότι δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα η συνένωση των δύο standards.

Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια: