Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Μόνον 3 στα 10 νοικοκυριά μπαίνουν στο Ιντερνετ

Μεγάλο παραμένει το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη, με μόλις τρία στα δέκα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ, ενώ την ίδια ώρα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού επιχειρείν, επιμένουν να γυρνούν την «πλάτη» τους στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να διαθέτει μόλις εννέα πλήρως διαθέσιμες ηλεκτρονικά υπηρεσίες, με τις οποίες το κοινό συναλλάσσεται ηλεκτρονικά σε ποσοστό 11%.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της ετήσιας μέτρησης των δεικτών eEurope και i2010, που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Σήμερα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των μετρήσεων, περίπου τρία στα δέκα νοικοκυριά είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, ποσοστό το οποίο μπορεί μεν να ικανοποιεί τον σχετικό στόχο της στρατηγικής της Λισαβόνας, αλλά εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 15 (59%) και των 27 (54%).

Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των νοικοκυριών με πρόσβαση στο Ιντερνετ είναι 11,7%, ποσοστό το οποίο, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, Νίκος Χριστοδούλου δεν θεωρείται ικανοποιητικό.

Επιχειρήσεις
Μακριά από την τεχνολογία παραμένουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ σε ποσοστό 46,4%, ενώ υπηρεσίες γρήγορου Ιντερνετ (ευρυζωνικές) έχει μόνο το 28,8%, ποσοστό το οποίο εμφανίζεται ενισχυμένο σε σχέση με το 2005 που ήταν μόλις 4,7%.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: