Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Η AMD ανακοινώνει τριπύρηνους Phenom

Η Advanced Micro Devices πρόκειται να ανακοινώσει νέα μοντέλα επεξεργαστών της σειράς Phenom, ωστόσο ετοιμάζεται επίσης, σύμφωνα με φήμες, να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 5%. H εταιρεία θα ξεκινήσει τη διάθεση των τετραπύρηνων Phenom 9850, 9750, 9650, 9550 και 9150 τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρουν πηγές που προέρχονται από την εταιρεία.

Η αριθμητική κατάληξη "50" αποκαλύπτει το νέο revision "Β3" των μοντέλων, έκδοση που διορθώνει το πρόβλημα με το "TLB" erratum bug [Translation Lookaside Buffer].

Αργότερα, η AMD σκοπεύει να κυκλοφορήσει τους τριπύρηνους AMD Phenom, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων 8750 και 8650. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι νέοι "updated" τριπύρηνοι δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι εκδόσεις B3.

Όσον αφορά στη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, οι φήμες προέρχονται από το site TheInquirer, το οποίο αναφέρει ότι η AMD ετοιμάζεται με "ήρεμο" τρόπο να μειώσει το προσωπικό της κατά 5%, από όλους τους τομείς της εταιρείας. Μια σχετική είδηση είναι ο διορισμός του Nigel Dessau ως Chief Marketing Officer. Ο κος. Dessau εργαζόταν ως Senior Vice President [στους τομείς Storage Marketing και Alliances & Licencing] στη Sun Microsystems.


C|Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: