Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Διαθέσιμη η πρώτη beta του Internet Explorer 8

Η Microsoft ετοίμασε την beta 1 του Internet Explorer 8, την οποία επέδειξε στο συνέδριο Mix 08, παρουσιάζοντας έναν κατάλογο νέων χαρακτηριστικών, όπως τα Activities, WebSlices, μπάρα αγαπημένων, αυτόματη επαναφορά από crash και βελτιωμένο φίλτρο phishing. Όσοι θέλουν να τη δοκιμάσουν, μπορούν να κατεβάσουν την έκδοση beta 1 από εδώ. Υπενθυμίζουμε, όμως, πως πρόκειται για μια πολύ πρώιμη beta, και πολλά sites μπορεί να μην εμφανίζονται κανονικά.

Το Activities επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να στέλνουν πληροφορίες με τη βοήθεια ενός μενού που εμφανίζεται με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς εύκολα να αναζητήσει μια διεύθυνση σε χάρτη των Windows Live Maps, να μοιραστεί κάτι στο Digg ή να δημοσιεύσει κάτι στο Facebook κ.ο.κ.

Το WebSlices επιτρέπει στους χρήστες να απομονώνουν μια συγκεκριμένη περιοχή ενός site και να το αποθηκεύουν στα bookmarks τους. Βελτιώσεις έχουν γίνει στο φίλτρο phishing, το οποίο προστατεύει τους χρήστες από πλαστά sites που θα μπορούσαν να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Μια από τις καλύτερες νέες λειτουργίες, όμως, είναι η αυτόματη επαναφορά έπειτα από crash, χάρη στην οποία επανέρχονται οι καρτέλες που ο χρήστης είχε ανοίξει.

Η νέα έκδοση του IE περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία προσομοίωσης του ΙΕ7, για την περίπτωση που κάποια ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται σωστά. Πολλοί χρήστες, ωστόσο, αναφέρουν πως ο ΙΕ8 beta 1 δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows Vista με SP1, καθώς και σε Windows XP με SP3.


PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: