Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Το Photoshop Express διατίθεται στο Web


Από την Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008, η Adobe θα διαθέτει στο ευρύ κοινό την έκδοση beta του Photoshop Express, δηλαδή τη βασισμένη στο Web έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας εικόνας της εταιρείας, που θα προσφέρει στους μη επαγγελματίες έναν απλό τρόπο να επεξεργάζονται, να αποθηκεύουν online και να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν στη διεύθυνση http://www.photoshop.com/express και παρέχει σε κάθε χρήστη 2GB αποθηκευτικού χώρου online.
Για τη χρήση της πρέπει να είναι εγκατεστημένος στο σύστημα του χρήστη ο Flash Player 9. Η υπηρεσία αναμένεται να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού στο χώρο των ήδη διαθέσιμων online εργαλείων επεξεργασίας και διαμοιρασμού φωτογραφίας. Το Photoshop Express επεκτείνεται από ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων σε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία που θα συνδέεται με sites κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας φωτογραφιών.
Μελλοντικά, η Adobe σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες λειτουργίες στο Photoshop Express για χρήστες που θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μια ετήσια συνδρομή. Ανάμεσα σε αυτές τις λειτουργίες είναι κάποιες υπηρεσίες εκτύπωσης, περισσότερος αποθηκευτικός χώρος, υποστήριξη για ήχο και άλλα πολυμέσα, καθώς και η δυνατότητα ανάγνωσης περισσότερων τύπων αρχείων εικόνας [προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο JPG]. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει έναν offline client, βασισμένο στην τεχνολογία AIR, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επεξεργάζονται εικόνες και από το desktop τους.
Το Photoshop Express έχει σχεδιαστεί για κάθε κάτοχο ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τις εικόνες τους σύροντάς τις μέσα σε albums, να δημιουργήσουν galleries και να μοιραστούν εικόνες με τους φίλους τους, να τις ενσωματώσουν σε ιστοσελίδες ή και να τις κατεβάσουν στον υπολογιστή τους. Κάθε φορά που ο χρήστης περνά το ποντίκι πάνω από μια εικόνα, εμφανίζεται ένα μενού, το οποίο περιλαμβάνει τις διαθέσιμες ενέργειες [π.χ. περιστροφή της εικόνας].
Ανάμεσα στα εργαλεία επεξεργασίας υπάρχουν αρκετές αυτοματοποιημένες λειτουργίες για τη διόρθωση χρωμάτων και ατελειών, σχεδιασμένες με γνώμονα την ταχύτητα εκτέλεσης. Το Photoshop Express περιλαμβάνει επίσης αρκετά εφέ που θα κάνουν τις εικόνες πιο διασκεδαστικές.

C|NET

Δεν υπάρχουν σχόλια: