Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Μουσικό κατάστημα χωρίς DRM από το LimeWire

Προσπαθώντας να αντλήσει χρήματα από χρήστες που μέχρι τώρα ήταν συνηθισμένοι να κατεβάζουν πειρατικά τραγούδια αντί να τα αγοράζουν, το LimeWire θα παρέχει ένα σύνδεσμο δίπλα σε κάθε τραγούδι που υπάρχει στο δίκτυο P2P του, προτρέποντας τους χρήστες να κατεβάσουν ένα νόμιμο αντίγραφο από το LimeWire Store. Μάλιστα, η μουσική που θα πωλείται μέσω αυτού του ηλεκτρονικού καταστήματος, θα είναι απαλλαγμένη από προστασία DRM.

Αρχικά, μόνο οι Αμερικανοί χρήστες θα βλέπουν αυτούς τους συνδέσμους. Τα τραγούδια θα κοστίζουν 99 cents το καθένα, ενώ θα προσφέρονται και επιλογές συνδρομών ανά μήνα, οι οποίες θα μειώνουν το κόστος των τραγουδιών μέχρι και στα 27 cents.

Τα σχέδιά της να επεκτείνει τη δράση του online καταστήματός της για ψηφιακή μουσική χωρίς DRM εκτός ΗΠΑ ανακοίνωσε και η Amazon, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη πορεία από τα δίκτυα P2P στη νόμιμη πώληση είχε ακολουθήσει και το Napster, το οποίο ωστόσο ουδέποτε θεωρήθηκε επιτυχημένο κατάστημα.


VNUnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: