Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ανησυχεί τώρα η Google για πιθανή εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft

Θα βλάψει το Internet η εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Google. "Είμαστε προβληματισμένοι από την πιθανότητα εξαγοράς της Yahoo! από τη Microsoft", δήλωσε ο Erick Schmidt σε δημοσιογράφους και συνέχισε "Ελπίζουμε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη δε θα βλάψει την ελεύθερη ροή πληροφοριών, αν και αμφιβάλλουμε".
Ο Schmidt σημείωσε μάλιστα ότι στο παρελθόν η Microsoft έκανε πράγματα που ήταν δύσκολα για οποιονδήποτε άλλον να κάνει, χωρίς πάντως να θελήσει να εξηγήσει περισσότερα για το τι ακριβώς εννοεί. "Ανησυχούμε για τα πράγματα που μπορεί να κάνει η Microsoft και τα οποία θα βλάψουν το Internet".

Εμείς να σημειώσουμε ότι είναι λογικό μια τέτοια εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft να ανησυχεί τη Google. Από την άλλη όμως, μια εταιρεία με το ιστορικό της Google [θυμίζουμε την περίπτωση της Κίνας] είναι τουλάχιστον παράδοξο να ανησυχεί για την ελευθερία διακίνησης ιδεών στο Internet. Με απλά λόγια, κ. Schmidt, καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας όπως και το γεγονός ότι "τα λεφτά είναι πολλά" αλλά δεν μπορείτε εσείς να κρίνετε τη Microsoft ή τη Yahoo, αφού είστε στην ίδια ακριβώς θέση.

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: